Honorarium en terugbetaling

Oromyofunctionele therapie en logopedie

Als logopediste binnen SPIRO ben ik geconventioneerd. Dat betekent dat ik tarieven hanteer zoals vastgelegd door het RIZIV. Valt de stoornis waarvoor je in behandeling bent onder de verplichte ziekteverzekering, dan krijg je een terugbetaling van 75% via de mutualiteit. Is dat niet het geval, dan bieden bepaalde aanvullende verzekeringen alsnog een tegemoetkoming.

Ik leg je graag deze terugbetalingsprocedure uit tijdens een intakegesprek. Het is niet aangeraden om voorschriften op eigen houtje bij de arts te gaan halen, om fouten in de procedure te voorkomen.

Ademhalingstherapie

Om af te toetsen of Buteyko jouw klachten kan verlichten is het eerste kennismakingsgesprek hiervoor gratis. Beslis je om in een individueel Buteyko-traject te stappen, kost dat € 450 voor 5 sessies van in totaal 7 uur. Het is mogelijk om het bedrag in schijven te betalen. Er is geen terugbetaling voorzien door de verzekeraar.

Voor kinderen onder de 12 jaar betaal je € 350.

Enkel afspraken die 48 uur op voorhand afgemeld worden, worden niet aangerekend. Zo kan er aan het vrijgekomen uur alsnog een zinvolle invulling gegeven worden. Afspraken die niet tijdig worden geannuleerd, worden aangerekend zonder terugbetaling.